Usund stemning i Sundhedsudvalget

Kun to dage er gået fra konferencen om samarbejdet mellem Regeringen og Folketinget, da Sundhedsudvalget stødte sammen til åbent samråd.
Sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V) forklarede
ventetiderne for Sundhedsudvalget.
Sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V) forklarede ventetiderne for Sundhedsudvalget.
Maria Dalby

Da jeg trådte til, var der nogle helt horrible data, der blandt andet viste, at folk havde ventet 10 år i systemet. Derfor har vi søsat et stort arbejde for at få ryddet op. I fremtiden vil de data fremgå på en ny internetside - sundhedskvalitet.dk. Men det vigtige er da, at vi har givet patienterne nogen rettigheder, der gør, at de har krav på en given behandling. Hvor lang tid den så tager, det er der nogle lægefaglige vurderinger, som vi ikke kan lovgive os ud af.

Lars Løkke Rasmussen (V)
Sundhedsminister
Fakta
Spørgsmål stillet på åbent samråd om ventetider på kræftområdet

B Ministeren bedes redegøre for a) den aktuelle status for og udvikling i ventetiderne til behandling - herunder de interne til forundersøgelser og diagnostik - på kræftområdet (inkl. second opinion) og b) om situationen efter regeringens vurdering udvikler sig tilfredsstillende/efter forventning.

Samrådsspørgsmålet har tidligere været stillet i folketingsåret 2005-06, jf. samrådsspørgsmål Q.

C Ministeren bedes redegøre for, hvornår borgerne kan forvente, at behandlingsgarantien for kræftpatienter på forundersøgelse, behandling og efterbehandling også reelt gælder?

Samrådsspørgsmålet har tidligere været stillet i folketingsåret 2005-06, jf. samrådsspørgsmål R.

D Ministeren bedes redegøre for, om regeringen finder det nødvendigt at sætte yderligere ind for at nå de ventetidsmål, som Kræftplan II samt aftalen med Dansk Folkeparti fra juni 2005 lægger op til - og i givet fald på hvilke områder og med hvilke initiativer?

Samrådsspørgsmålet har tidligere været stillet i folketingsåret 2005-06, jf. samrådsspørgsmål S.

E Ministeren bedes redegøre for, hvorvidt han mener, at yderligere bevillinger til kræftbehandlingen kan løse problemet med bl.a. lange interne ventetider - og
a) hvis ja, om ministeren i givet fald påtænker at øge bevillingerne ud over, hvad der allerede er vedtaget?
b) hvis nej, hvilke andre tiltag, der efter ministerens vurdering så skal sættes i værk for at nedbringe ventetiderne til såvel forundersøgelser, behandling som efterbehandling?

Samrådsspørgsmålet har tidligere været stillet i folketingsåret 2005-06, jf. samrådsspørgsmål T.

F Ministeren bedes redegøre for, hvordan og hvor ofte Sundhedsstyrelsen gør status for og følger op på udviklingen i de interne ventetider, sådan som det er beskrevet i aftalen med Dansk Folkeparti fra juni 2005?

Samrådsspørgsmålet har tidligere været stillet i folketingsåret 2005-06, jf. samrådsspørgsmål U.

G Ministeren bedes redegøre for sin holdning til at tage initiativ til at holde Sundhedsudvalget tættere og mere systematisk orienteret om udviklingen i ventetiderne på kræftområdet - og i givet fald på hvilken måde?

Samrådsspørgsmålet har tidligere været stillet i folketingsåret 2005-06, jf. samrådsspørgsmål V.


Kilde: www.ft.dk

Samrådet begyndte med fem minutters indlæg fra Charlotte Fischer (R) om ventetiderne på kræftområdet, især de interne ventetider, og en række spørgsmål om, hvad der skulle gøres ved det.

Sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V) blev opfordret til at svare samlet på problematikken og de mange spørgsmål, men sagde en anelse irriteret:

"Jeg er 100 procent enig, så det kunne blive et meget kort svar. Nu er problemet, at der er stillet seks spørgsmål, så dem har jeg tænkt mig at svare på. I en parentes bemærket kunne jeg lige nævne, at i forhold til det procesmæssige, som vi diskuterede på den konference, vi havde den anden dag på Arken, så er det her samråd et eksempel på, hvordan man i stedet kunne stille nogle skriftlige spørgsmål, og derved ikke bruge så meget tid. Jeg har kun det problem, at når Folketinget spørg, så skal jeg svare. Rent procesmæssigt kan man med fordel fremover stille spørgsmålene til skriftlig besvarelse."

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00