Forsvaret skal selv bidrage til øget pengeregn over Forsvaret

Ved hjælp af besparelser skal Forsvaret selv levere omkring en fjerdedel af de 55 milliarder kroner, som regeringen vil bruge ekstra på at opruste Forsvaret. Besparelserne skal findes på et mere solidt analytisk grundlag, end det har været tilfældet ved tidligere sparerunder, lover regeringen.

Statsminister Mette Frederiksen mødte den 7. marts værnepligtige på Flyvestation Karup, der er Forsvarets største arbejdsplads.
Statsminister Mette Frederiksen mødte den 7. marts værnepligtige på Flyvestation Karup, der er Forsvarets største arbejdsplads.Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix
Andreas Krog

Regeringen vil gerne give Forsvaret yderligere knap 55 milliarder kroner at købe nyt isenkram for frem til 2033, oveni i de 155 milliarder kroner, som blev bevilget med forsvarsforliget fra juni sidste år.

Godt en fjerdedel af pengene skal Forsvaret dog selv komme med, foreslår regeringen i det udspil til delaftale, som blev præsenteret onsdag.

Konkret skal der findes 14,3 milliarder kroner fra 2026 frem til 2033 på ”omprioriteringer og effektiviseringer”, fremgår det af udspillet.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00