Flertal for lovforslag med DF

Claus Iversen
Det ser ud til, at det politiske flertal er hjemme mht. regeringens fem fremlagte lovforslag på fødevareområdet. Dansk Folkeparti er overvejende positiv. Partiet ønsker derimod Forsøgsfiskeriudvalget videreført fremfor nedlagt, som regeringen lægger op til.

Formanden for Folketingets Fødevareudvalg, Christian H. Hansen (DF), er overvejende positiv over for de forslag, regeringen har fremlagt. Han glæder sig over, at formålet med nogle af forslagene, L11 om dyrlægegerning og L12 om udvidet veterinært beredskab, har til formål at forbedre fødevaresikkerheden. Det skriver Altinget.dks ugebrev for fødevaresektoren, FødevareTinget.

Den videre sanering af råd og nævn er også helt i orden lige bortset fra en enkelt ting:

"Fødevareministeren lægger op til, at Forsøgsfiskeriudvalget skal nedlægges. Det har jeg umiddelbart svært ved at se det fornuftige i. Det har ind til nu fungeret udmærket, og Danmarks Fiskeriforening har da også i sit høringssvar påpeget, at Forsøgsfiskeriudvalget har medvirket til, at fiskeriet har fået afprøvet nogle nye fiskemetoder. Det har generelt betydet, at nogle gode ideer kan afprøves og måske føres ud i livet," siger udvalgsformanden til FødevareTinget.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00