Debat

K: Autonome misbruger grundloven

null
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.
Af Mogens Brock
Folketingskandidat (Herning-Ikast kredsen)

Inden de autonome og deres europæiske lejesvende får held med at splitte hele det indre København og samtidig støvsuge resten af landet for politifolk, var det på tide at gribe ind over for det uvæsen.

Grundlovens frihedsrettigheder har aldrig været tiltænkt bevægelser, som inderst inde kun har til hensigt at undergrave samfundet med endog særdeles voldelige midler.

Grundloven er dog ikke helt tandløs, idet §78 stk. Stk. 2. siger:

”Foreninger, der virker ved eller søger at nå deres mål ved vold, anstiftelse af vold eller lignende strafbar påvirkning af anderledes tænkende, bliver at opløse ved dom.”

Man fortolker Grundloven så udpræget til fordel for de autonome og de kriminelle.

Mogens Brock
Folketingskandidat (K)

Grundloven nærmest pålægger myndighederne at opløse disse, og et kig ned igennem avisudklip og andet materiale inden for de sidste ti år viser, at de autonome grupper bliver mere og mere voldelige.

Skrid til opløsning
Der er flere årsager til, at man bør skride til opløsning. For det første er det helt urimeligt, at visse byområder skal laves om til borgerkrigsagtige områder, kun fordi man fortolker Grundloven så udpræget til fordel for de autonome og de kriminelle. Lovlydige mennesker har dog også et berettiget krav på at få beskyttet deres liv og ejendom.

For det andet er ligeledes vigtigt, at man fra samfundets side viser interesse og medansvar for de personer, vi har bedt om at opretholde ro og orden. Det er langt udover det rimelige, at politiet skal finde sig i at blive udsat for unødig risiko ved udførelsen af deres arbejde.

Lad os håbe på, at der kommer en fast justitsminister-hånd om problemet.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00