Svensk minister: Spændinger i Konventet

Den svenske vicestatsminister erkender, at der er flere former for spændinger i EU-konventet. Det sagde hun ved et foredrag på Den svenske Ambassade i København.
Rasmus Nielsen
Den svenske vicestatsminister Lena Hjelm-Wallén, der er medlem af det konvent, der forbereder en ny´EU-traktat, forudsiger spændinger i den ellers ambitiøse forsamling.

"Det gælder spændinger mellem nord og syd i EU, mellem store og små lande, mellem medlemslandene og ansøgerlandene, mellem føderalister og de mere nationalt sindede - og mellem venstre og højre. Men vi har stor selvtillid og vil lade arbejdet præge af en åben indstilling", sagde den mangeårige svenske politiker i sit foredrag på den svenske ambassade i København i dag.

Lena Hjelm-Wallén var tryg ved, at netop Danmark har formandskabet, når EU skal forsøge at nå til enighed om den største udvidelse nogensinde. Hun erkendte, at det bliver meget svært, især fordi succes forudsætter en gennemgribende landbrugsreform.

Ellemann nervøs for udvidelsen
Blandt de ca. 80 indbudte tilhørere sås bl.a. nationalbankdirektør Bodil Nyboe Andersen, Forbrugerrådets formand Kirsten Jensen, tidligere landbrugsminister Britta Schall Holberg, professor Hjalte Rasmussen, kontorchef Peter L. Vesterdorf og repræsentanter for partier og medier. Endvidere deltog tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen (V):

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00