Birthe Skaarups mærkesager

Altinget.dks database "Kend din Kandidat" har bedt alle landets henved 1000 folketingskandidater angive deres tre mærkesager på europæisk, dansk og lokalt niveau. Hér er mærkesagerne fra DFs Birthe Skaarup, der efter 2001-valget blev formand for Folketingets Sundhedsudvalg.
EU-mærkesag
At arbejde mod yderligere integration af medlemslandene, at den nationale selvbestemmelse styrkes, samt hindre at EU skal udvikle sig henimod en europæisk union.

Landspolitisk mærkesag
Som sundhedspolitisk ordfører for Dansk Folkeparti vil jeg arbejde for at nedbringe ventelisterne til det danske sygehusvæsen både til forundersøgelser, operationer og efterbehandlinger.

Det er endvidere nødvendigt at forebygge mere. Der skal tilbydes langt bedre behandlingsmuligheder for borgere, der er ramt af kræft. De gode udenlandske resultater og behandlinger skal benyttes her i landet, således at det ikke skal være nødvendigt at tage til udlandet for at få foretaget undersøgelser og behandlinger.

For den enkelte er det at kæmpe for at overleve en kræftsygdom hårdt nok i sig, derfor skal man naturligvis ikke rejse til andre lande for at blive behandlet, fordi resultaterne er for dårlige her i landet.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00