Skarpe reaktioner på lukning af ligestilingscenter

null
Videnscenter for Ligestilling er en af de institutioner, der nu bliver lukket som konsekvens af den borgerlige regerings omfattende sanering af råd og nævn. Dette sker til trods for, at centret snart vil være indtægtsgivende.

Social- og ligestillingsminister Henriette Kjær satte Videnscenter for Ligestilling på regeringens ”dødsliste” med en forventning om en besparelse på omkring fire mio. kr. Imidlertid har det vist sig, at videnscentret efter kun et års virke har større indtægter end udgifter.

I 2001 modtog videnscenteret en statslig bevilling på 10 mio. kr. via finansloven. I samme år har Videnscenteret indtjent 12 mio. kr. Indtægterne stammer fra internationale projekter, kursusvirksomhed, konsulentbistand til offentlige og private virksomheder, salg af publikationer og undervisning, oplyser videnscentret i en pressemeddelelse.

Ikke kun i Danmark, men også i udlandet er der interesse for Videnscenterets ekspertise. Dette har foreløbigt ført til indgåelse af kontrakter i Ungarn og Estland. Efterspørgslen skyldes, at den danske ligestillingsorganisering betragtes som moderne, visionær og effektiv.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00