S: Skat giver ubetalte regninger

Frank Jensen er stærkt kritisk overfor regeringens skatteudspil. Der er ved at gå "Farum" i regeringen. Regeringens skattereform efterlader ubetalte regninger på 10,6 milliarder kroner, og det går ud over folkeskolen og ældreplejen. Det siger Socialdemokraternes politiske ordfører.
Tina Møller
Frank Jensen (S) er "stærkt kritisk" over, at regeringen ikke anviser finansiering for skattereformen. Regeringen skubber store ubetalte regninger foran sig.

Ældrechecken er kun betalt i år. Lavere tobak- og spiritusafgifter er kun finansieret et kvartal i år, men slet ikke næste år, forklarer han.

Kristeligt Folkeparti kan kun acceptere halvdelen af regeringens skatteforslag, nemlig det såkaldte beskæftigelsesfradrag. Til gengæld mener partiet, at det er forkert at lette mellemskatten for at præmiere dem, som allerede er i arbejde.

»Regeringen burde have givet fuld skrue til jobfradraget frem for lettelser i mellemskatten. Fordelingen af skattelettelser er forkert, når kassedamen ender med 125 kroner mere om måneden og direktøren med 500 kroner om måneden«, siger Mogens Nørgård Pedersen, som også kritiserer, at regeringen har brugt en stor del af det økonomiske råderum på skattestoppet.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00