Kommentar til Lars Løkke Rasmussens redegørelse

Claus Iversen
Dokumentation
1.Indenrigs- og sundhedsministeren anfører i redegørelsen, at det er hans klare forventning, at der med udvidelsen af det frie sygehusvalg pr. 1. juli 2002, etableringen af en pulje på 1,5 mia. kr. i 2002 – der er beskrevet i beretningen – og de økonomiske aftaler med amterne for 2003 samt gennem finansloven for 2003 er taget afgørende skridt i retning af at gøre noget ved ventetidsproblemet. Ministeren anfører videre, at udviklingen i ventetiderne inden for det seneste halve år i høj grad tyder herpå.

2.Oplysningen i redegørelsen om udviklingen i ventetiderne er baseret på ministeriets løbende gennemgang af Indenrigs- og Sundhedsministeriets Ventetidsinformation, som indeholder sygehusenes skønnede maksimale ventetider.

Jeg finder det tilfredsstillende, at der har kunnet konstateres et fald i ventetiderne. Det er samtidig min vurdering, at det har stor betydning at få belyst, om der mere varigt er opnået en reduktion i ventetiderne, samt at oplysningerne herom navnlig baseres på Landspatientregistrets data om de faktisk medgåede ventetider til behandling. Jeg vil underrette statsrevisorerne om udviklingen i ventetiderne ifølge registret og andre relevante ventetidsstatstikker for 2003, når disse til sin tid foreligger.

3.Indenrigs- og sundhedsministeren oplyser i sin redegørelse om det frie sygehusvalg og Ventetidsinformation, at der er sket ændringer i ventetidsdefinitionerne. Jeg kan oplyse, at disse grundlæggende navnlig går på, at sygehusenes beregning til Ventetidsinformation af ventetiden mellem forundersøgelse og behandling fra 1. juli 2002 ikke længere regnes fra afslutningen af forundersøgelsen, men fra det tidspunkt, hvor den videre behandling rekvireres af vedkommende sygehusafdeling. Patienterne skulle hermed få et mere sikkert grundlag end før til at bedømme, hvornår de vil komme til behandling.

Jeg finder initiativerne på de pågældende områder tilfredsstillende.

4.Ministeren har taget til efterretning, at gennemgangen af projektregnskaber og rapporter under Omstillings- og incitamentspuljen fra 1997 burde have været bedre dokumenteret. Jeg finder dette tilfredsstillende.

5.Jeg finder ministerens redegørelse vedrørende initiativerne til fortsat udbygning og forbedring af Landspatientregistret tilfredsstillende.

6.Jeg vil, som foran anført, til sin tid underrette statsrevisorerne om udviklingen i ventetiderne ifølge statistikker for 2003.




Henrik Otbo


Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00