Regeringens klimastrategi fremlagt

Den politiske kappestrid om fremtidens klimastrategi blev givet op i dag med præsentationen af regeringens udspil. Socialdekraterne raser over det i usædvanligt hårde vendinger.
Rasmus Nielsen

Regeringen vil sikre, at det ikke kommer til at koste de danske skatteborgere mere end højest nødvendigt. Nøglen er markedsbaserede virkemidler, herunder Kyoto-protokollens fleksible mekanismer, hvor Danmark ved hjælp af grønne investeringer i udlandet kan godskrive klimaeffekten herhjemme.

Regeringen
Om sin klimaplan
Fakta
Danmark har under Kyoto-protokollen fra 1997 og den efterfølgende byrdefordelingsaftale i EU forpligtet sig til at reducere den gennemsnitlige årlige udledning af drivhusgasser i perioden 2008-2012 med 21 pct. i forhold til niveauet i basisåret 1990.

Kilde: Regeringens klimastrategi
Danmark skal leve op til sine internationale forpligtelser. Det skal ske på den økonomisk mest effektive måde. Vi skal med andre ord have mest miljø for pengene. Det er hovedbudskabet i regeringens klimastrategi, som blev offentliggjort i dag af økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen, finansminister Thor Pedersen og miljøminister Hans Chr. Schmidt.

Klimaplanen blev straks mødt med hård kritik fra oppositionen i Folketinget. Den tidligere miljøminister Svend Auken (S) mener, at Danmark ikke få mest miljø for pengene men intet miljø for pengene.

Kyoto-kravene til CO2
"Danmark har under Kyoto-protokollen forpligtet sig til at reducere drivhusgasserne med 21 procent. Det er én af de hårdeste forpligtelser som noget land i verden har påtaget sig", skriver de tre ministre i en fælles pressemeddelelse, der fortsætter:

"Regeringen har i forbindelse med klimastrategien foretaget et kasseeftersyn. Det viser, at der er længere vej til at opfylde denne forpligtelse end hidtil antaget, og at det er forbundet med store økonomiske omkostninger.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00