Når landets kommuner indbyder til debat, så handler det ofte om borgernære ting som skoler, ældrepleje, trafik og så videre. Det gør det ofte også i Haderslev Kommune. Men i morgen torsdag er emnet et helt andet. Kommunen arrangerer nemlig hvad de selv ikke tøver med at kalde et “sikkerhedspolitisk topmøde” i forbindelsen med den årlige lysfest.

I fire timer bliver forsvars- og sikkerhedspolitiske højaktuelle temaer omhandlende truslen fra øst samt den transatlantiske alliance – set i lyset af blandt andet Brexit og Trump – sat på dagsordenen ved det første topmøde af sin art. Som hovedtaler til topmødet kommer den lettiske præsidents nationale sikkerhedsrådgiver Jānis Kažociņš. Han er ifølge arrangørerne en markant sikkerhedspolitisk stemme, der vil præsentere sin analyse af trusselbilledet i Nordeuropa og, hvad det kræver af os omkring Østersøen.

Samtidig vil forsvars- og udenrigsordførere fra folketingspartierne få lejlighed til at mødes til en åben debat inden forhandlingerne om et nyt forsvarsforlig går i gang til efteråret. Ifølge invitationen, der blev sendt ud for tre uger siden, så har man sikret et meget bredt og solidt “line up” af politikere i form af Michael Aastrup Jensen (V), udenrigsordfører; Peter Juel Jensen (V), forsvarsordfører; Henrik Dahl (LA), udenrigsordfører; Marie Krarup (DF), forsvarsordfører; Holger K. Nielsen (SF), forsvars- og udenrigspolitiskordfører; Henrik Dam Kristensen (S), forsvarsordfører; Rasmus Nordqvist (ALT), udenrigsordfører samt Nikolaj Villumsen (EL) udenrigs- og forsvarsordfører.

Haderslev Kommunes ambition er at gøre Lysfesten og Topmødet den 4. maj til Nordeuropas førende politiske og folkelige forsvars- og udenrigspolitiske topmøde. Intet mindre(!).

Det hele løber af stablen i morgen fra kl. 16 til kl. 20 i Kulturhus Harmonien, Gåskærgade 19, 6100 Haderslev. Der er gratis entré, men tilmelding er nødvendig.

Haderslev Kommune huser som bekendt både en kaserne og flyvestation Skrydstrup, hvor de danske F-16 fly holder til. Og hvor de nye F-35’ere kommer til at bo en dag.

image

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *