Om to uger kommer en hel stribe af folk fra Lockheed Martin til Danmark for at finde danske virksomheder, som Lockheed Martin kan samarbejde med, efter at vi har valgt at købe F-35. Lockheed Martin er som bekendt ikke forpligtiget til at levere modkøb til Danmark som følge af F-35 købet. Men efter pres fra den danske regering har Lockheed Martin lagt sig i selen for at finde måder at samarbejde med danske virksomheder på.

Lockheed Martin starter ud i Odense tirsdag den 16. maj med at mødes med medlemmerne af dronenetværket UAS Denmark ved et “eksklusivt business arrangement” hos Odense Maritime Technology.

Grundfos' gæstebolig Frisholt har 34 værelser samt restaurant og vinkælder. Foto: Youtube.

Grundfos’ gæstebolig Frisholt har 34 værelser samt restaurant og vinkælder. Foto: Youtube.

Onsdag er det så medlemmerne af Forsvars- og Aerospaceindustrien i Danmark (FAD), CenSec og Naval Team DK der er inviteret til Herning, hvor der er fokus på defence og space. Dagen rundes af med en stor middag på Grundfos’ luksuriøse gæstebolig Frisholt nær Bjerringbro. Torsdag fortsætter programmet hos netop Grundfos, hvor Lockheed Martin i samarbejde med DI og State of Green har inviteret danske energivirksomheder til at komme.

Arrangementerne onsdag og torsdag er en efterfølger til den danske forsvarsindustris besøg hos Lockheed Martin i september sidste år. Dengang havde vi daværende forsvarsminister Peter Christensen og daværende erhvervsminister Troels Lund Poulsen med. Og de gjorde det meget klart for Lockheed Martin, at de altså skulle levere noget tilbage til Danmark.

I denne ombæring er der også to ministre med på sidelinjen. Den ene er Troels Lund Poulsen, der nu er beskæftigelsesminister. Han holder festtalen på Frisholt onsdag aften. Og torsdag morgen er det så den nuværende erhvervsminister Brian Mikkelsen, der kommer forbi og taler.

Se programmet for onsdag og torsdag her. Arrangementerne er “by invitation only” og journalister er ikke velkomne. Så ingen fyldig reportage i disse spalter og heller ingen Facebook Live-udsendelse fra ministrenes taler.

image

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

2 Comments for this entry

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *