DR har på mandag premiere på en lille serie i fire afsnit om livet som dansk F-16 pilot. I det seneste år har DR haft en unik adgang til at følge de danske jagerpiloter på tætteste hold – på kampflybasen i Skrydstrup i Sønderjylland og på missionerne derfra. Det er der kommet serien “Jagerpiloterne” ud af.

Ifølge DR, så giver programserien et særligt indblik i livet som jagerpilot i det danske flyvevåben. Piloterne fortæller hudløst ærligt om fascinationen ved at flyve i et kampfly, og ligeså ærligt om alle de etiske overvejelser det giver, at kaste bomber mod Islamisk Stat i Irak og Syrien.

DR er med, når piloterne vogter over det danske luftrum i det såkaldte afvisningsberedskab. DR er med, når piloterne holder deres kampfærdigheder ved lige på de daglige træningsøvelser i Danmark, og når de træner i at overleve i et fjendtligt terræn. Og DR følger en række af de danske jagerpiloter på tætteste hold, når de fra en stor base i Tyrkiet er med i den internationale koalition mod Islamisk Stat.

”DR har fået lov at følge jagerpiloterne tæt i deres arbejde, både når de overvåger dansk luftrum, når de afholder træningsøvelser og når de er på mission i udlandet. Det giver et helt unikt, meget sjældent og ærligt indblik i vores nationale flyvevåben, og vi kan se, hvordan det foregår når vi sender danske piloter i krig”, siger dokumentarredaktør i DR Anders Thomsen.

“Jagerpiloterne” har premiere mandag den 24. april klokken 20.45 på DR1 og bliver vist de følgende fire mandage.

image

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *