Rent drikkevand skal sikres

Claus Iversen
"Miljøministeren skal stå fast i forsøget på at bremse afstemningen i EU om, hvor stor koncentration af pesticiders nedbrydningsprodukter, der må være i grundvandet. Danmark har meget lave grænser, og det skal vi blive ved med at have." Det siger den konservative miljøordfører, Helle Sjelle, efter at hun sammen med Folketingets øvrige partier er blevet orienteret om miljøminister Hans Chr. Schmidts holdning til en ny vejledning, der skal til afstemning i EU?s lovkomité den 25.-26. februar.

"Jeg håber, det vil lykkes miljøministeren at få stoppet denne vejledning. Vi skal gøre alt, hvad der er muligt for at hindre flere miljøfremmede stoffer i vores vand, så vi også i fremtiden trygt kan drikke direkte fra vandhanen," siger Helle Sjelle.

Den ny vejledning lægger på til at grænseværdierne for pesticidernes nedbrydningsstoffer skal fastlægges ud fra sundhedsmæssige hensyn. Det kan i visse tilfælde betyde, at Danmarks grænseværdier bliver op til 100 gange højere. "Uanset hvad er der absolut ikke nogen grund til, at vi i Danmark skal tillade flere stoffer i vores grundvand, bare fordi andre lande kan have problemer med at leve op til de danske grænseværdier," siger Helle Sjelle.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00