Rear Admiral Mat Winter bliver ny chef for JPO. Foto: US Navy.

Rear Admiral Mat Winter bliver ny chef for JPO. Foto: US Navy.

Det fælles programkontor for F-35 partnerskabet, Joint Program Office (JPO), skal have ny chef. Det bliver Rear Admiral Mat Winter fra US Navy, der fremover skal lede det programkontor, som blandt andet står for at forhandle pris for hver af de store puljekøb af fly. Det meddelte Pentagon tirsdag. Winter vil afløse den nuværende JPO-chef Chris Bogdan, som nytkampfly.dk havde fornøjelsen at interviewe i efteråret sidste år.

Winter har været vicedirektør for F-35 programmet siden december sidste år. Han har en fortid som blandt andet chef for Naval Research i US Navy samt chef for udvikling af “Unmanned Aviation and Strike Weapons”. I den forbindelse arbejdede han blandt andet med UAV’en X-47, der skal kunne lette og lande på et hangarskib. Winter har også før han kom til JPO og blev vicedirektør været tilknyttet F-35 projektet som “executive assistent” for chefen for Joint Program Office og chefingeniør for “integrated flight and propulsion control”.

Bogdan kom til F-35 projektet i 2012 og har med sin kontante stil og hårde kurs overfor Lockheed Martin formået at få skik på programmet, som var delvist ude af kontrol i 2012. Chris Bogdan går ikke af vejen for at slå i bordet. Det så man senest sidste år i forbindelse med det såkaldte LRIP9 puljekøb. Da man efter mere end et års forhandlinger ikke kunne blive enige om prisen, så skar Bogdan igennem og dikterede en pris.

Chris Bogdan møder nytkampfly.dk.

Chris Bogdan møder nytkampfly.dk.

Bogdan har mindst to gange måtte forklare Donald Trump hvordan det går med F-35 projektet. At det ikke (længere) er ude af kontrol, sådan som Trump ellers tweetede i december sidste år. Det er tilsyneladende lykkedes. I Trump-administrationens budget lægges således op til at der skal indkøbes flere F-35’ere.

Bogdan og JPO afleverede fornylig en vurdering af hvordan omkostningerne til F-35 kan reduceres yderligere til Trump’s forsvarsminister Jim Mattis.

Når/hvis Winter bliver godkendt af senatet vil han i løbet af sommeren tage over fra Bogdan, der går på pension. Det bliver interessant at se om Bogdan som en af sine sidste gerninger får landet en aftale med Lockheed Martin om LRIP11.

image

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *