Store skiftedag på redaktionerne

Det syvende portræt i Altinget.dks artikelserie ”Folkene på Borgen” tegnes i Folketingets presseloge. Her har Hans Mortensen (44) arbejdet fast siden 1995 for Ekstra Bladet. Men i november sidste år skiftede han over til Weekendavisen, og byttede dermed bogstaveligt talt skrivebord med Troels Mylenberg (32). Altinget.dk tegner et portræt af Hans Mortensen, og vi taler også med hans professionelle spejlbillede Troels Mylenberg.

Arbejdet her er både sjovt og spændende. Vi går sammen med kilderne i hverdagen, og vi spiser ofte frokost sammen. Det, der bliver sagt under frokosten, bliver ikke citeret. Det er en uskreven regel.

Hans Mortensen
Journalist på Weekendavisen
Fakta
Hans Mortensen (44) var murer, indtil han fik sin uddannelse på Journalisthøjskolen i Århus i 1989. Han bor på Nørrebro i København med sin kæreste og deres dreng på fem. Han arbejdede på Ekstra Bladet indtil november 2002; de sidste tre år som leder af den politiske redaktion. I november skiftede han over til Weekendavisen. Han har haft kontor i Folketinget siden 1995. I fritiden læser han meget – mest biografier og historie. Ellers er han ”fuldtidsfar”, og svømmer en del med sønnen.

Kilde: Altinget.dk
Det mest bemærkelsesværdige ved Hans Mortensens liv lige nu er, at han efter 12 år på Ekstra Bladet for få måneder siden skiftede til formiddagsavisens modsætning om nogen: Weekendavisen. Det er to meget forskellige aviser, men det nye kontor ligger ikke mange døre henne ad gangen.

Hvorfor det store skift?

”Jeg skiftede, fordi jeg havde været det samme sted i tolv år. Næsten hele den periode, hvor jeg har været uddannet journalist. Jeg var ikke utilfreds med at være på EB, men syntes tiden var inde, hvis jeg skulle prøve noget andet. Da muligheden for at komme på Weekendavisen bød sig, var jeg derfor ikke i tvivl. Skiftet mellem to så forskellige arbejdspladser bød for alvor på luftforandring, nye udfordringer og mulighed for at udvikle min journalistik”, siger Hans Mortensen.

Journalisten virker afslappet og tillidsvækkende. Man får hurtigt et indtryk af, at han er en professionel, som er fortrolig med sine omgivelser.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00