For bare tre måneder siden gav Donald Trump i en række opsigtsvækkende tweets udtryk for, at F-35 programmet var “ude af kontrol” og at han havde bedt Boeing komme op med en pris på en sammenlignelige F-18 Super Hornet.

Nu er Trump i mellemtiden blevet præsident og har tydeligvis fået talt med nogle militære topfolk, som har forklaret ham hvordan tingene i virkeligheden hænger sammen. At F-35 og F-22 er USA’s eneste 5. generationsfly og at det ikke er realistisk at erstatte F-35’ere med F-18’ere over en bred kam. Hangarskibsversionen kan måske anskaffes i et lavere tempo og så suppleres med flere F-18’ere på den korte bane.

Men overordnet set er F-35 “here to stay” og Trump har brug for flyet. Det fremgår meget tydeligt af Trump-administrationens budgetforslag, som blev lagt frem i sidste uge. Under “Defense” er F-35 som det eneste våbensystem specifikt nævnt. Og nævnt som noget, Trump mener USA skal mere af.

Trump budget2

Dermed bliver Trump fanget af sine egne løfter. Trump har nemlig erklæret, at USA’s militær er for lille og at landet har for få skibe og kampfly. Og når man vil have flere kampfly, så er der for USA ingen vej udenom F-35, som Trump nu altså vil have flere af.

image

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

7 Comments for this entry

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *