Når partierne bag forsvarsforliget samles tirsdag den 14. marts i Forsvarsministeriet med forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen for bordenden, så vil de få præsenteret indstillinger fra Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse om valg af leverandør af lastbiler, artilleri og 120 mm mortér. Det erfarer nytkampfly.dk fra adskillige kilder.

Forsvarsordførerne fra forligspartierne kan så vælge at følge indstillingerne og sige ja eller de kan udbede sig yderligere oplysninger skriftligt eller på et kommende forsvarsforligskredsmøde.

Indkøbet af lastbiler forventes at glide rimeligt smertefrit igennem. Det er for pokker bare lastbiler. Mere diskussion kan der muligvis være omkring valget af artilleri. Det er trods alt et våbensystem og den ene kandidat er i nogles øjne kontroversiel. Meget tyder dog på at Claus Hjort Frederiksen har “handlet tingene af” inden mødet ved bilaterale møder med de enkelte ordfører. Særligt gælder det om at få de radikale med ombord. Det var som bekendt dem, der i 2015 satte foden ned og forhindrede et valg af israelske Elbit.

Elbit er også med i opløbet denne gang. Hvis de viser sig igen at vinde, så skal Claus Hjort Frederiksen sikre sig, at de radikale kan sluge kamelen denne gang. Her kunne en trussel om at blive sparket ud af forligskredsen og blive nægtet adgang til forhandlingerne om det næste forlig måske virke “motiverende” for de radikale.

I konkurrencen om 120 mm. mortér er schweiziske RUAG og Elbits østrigske datterselskab ESL Advanced Information Technology tilbage i konkurrencen. Rygterne vil dog vide, at pilen her peger på Elbit.

Om de tre indkøb glider smertefrit igennem forligskredsen vides ikke. Det er set før, at politikerne har opklarende spørgsmål, som de gerne vil have besvaret inden beslutningen træffes. Det er også set før at man har udskudt beslutningen af økonomiske hensyn.

image

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

6 Comments for this entry

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *