Flyvevåbnet, Søværnet og Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI) får nye chefer. Det oplyser Forsvarsministeriet. De nye chefer i spidsen for de to første myndigheder er der ikke sat navne på endnu, mens Flemming Lentfer fra 1. juli kan kalde sig generalløjtnant og direktør for FMI. Flemming Lentfer er 52 år og er pt. chef for Operationsstaben i Værnsfælles Forsvarskommando.

Den nuværende chef for Marinestaben, kontreadmiral Frank Trojahn, bliver fra 1. juni chef for Udviklings- og Koordinationsstaben i Værnsfælles Forsvarskommando, mens den nuværende chef for Flyverstaben, Max Arthur Lund Thorsø Nielsen, udnævnes til generalløjtnant og tiltræder som viceforsvarschef fra den 1. november 2017.

Det betyder at der skal findes nye chefer til Marinestaben og Flyverstaben. Samtidig betyder det, at to “flyvere” afløser to “hærmand” på de to centrale poster som chef for FMI og viceforsvarschef.

Generalmajor Michael A. Lollesgaard tiltræder desuden som Danmarks Militære Repræsentant ved NATO og EU den 1. marts 2017 og tillægges grad af generalløjtnant. Michael Lollesgaard er 56 år og kommer fra en stilling som styrkechef i FN’s mission i Mali. Jens Garly udnævnes til generalmajor og tiltræder som chef for Hjemmeværnet fra den 1. august 2017. Jens Garly er 54 år og er pt. chef for 2. Brigade under Hærstaben.

Den store chefrokade skyldes, at hele fire chefer i Forsvaret går på pension i 2017. Det er kontreadmiral Finn Hansen, generalløjtnant Niels Henrik Bundsgaard, generalmajor Finn Winkler samt generalløjtnant Per Ludvigsen. Stillingen som Danmarks Militære Repræsentant ved NATO og EU er blevet ledig som følge af, at generalløjtnant Per Pugholm Olsen er tiltrådt stillingen som koncernstyringsdirektør i Forsvarsministeriets departement.

image

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *