Vand på Saddams mølle

Statsministeren anklager demonstranterne for at være Irak-venlige. Mogens Lykketoft er uenig.
Tina Møller
De mange millioner mennesker, som har været på gaden for at demonstrere imod en krig i Irak, har været vand på Saddam Husseins mølle. Sådan lyder reaktionen fra statsminister Anders Fogh Rasmussen (V), som i weekenden brød tavsheden efter godt to ugers vinterferie.

»Den bedste måde at undgå en krig på er at opretholde det internationale pres på Saddam Hussein for at tvinge ham til at opgive masseødelæggelsesvåben. Demonstrationerne skaber sprækker i presset, og de går Saddams ærinde. Han vil udnytte det. De små indrømmelser, han er kommet med, er kommet på grund af det pres, der er imod ham,« siger Statsministeren.

»Demonstrationerne er udtryk for, at vældig mange mennesker er dybt, dybt bekymrede, og alle muligheder for at finde en fredelig løsning skal afprøves. Det er jeg enig i. Og det er ikke rigtigt, at demonstrationerne tager presset af Saddam Hussein,« siger Mogens Lykketoft.

»Jeg opfatter demonstrationerne - især i London - som en stærk advarsel til Tony Blair om ikke at starte en krig uden, at alle muligheder for fred er udtømte,« siger socialdemokratiets formand.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00