Iltsvindet er en miljøkatastrofe

Claus Iversen
Det er vigtigt at være årvågen, og holde et kritisk øje med råd og nævn. At holde øje med rapporternes saglighed, og resultaternes underbygning.

I onsdags bad formanden for Folketingets Miljøudvalg (V) Eyvin Vesselbo, så i et brev til sin partifælle miljøminister Hans Christian Schmidt (V), om en uvildig vurdering af DMU s publikationer om iltsvind.

Det gjorde Vesselbo ikke, så vidt vides, i forbindelse med Bjørn Lomborgs sjusk med Institut for Miljøvurderings udmeldinger. Men nu er det blevet vigtigt at undersøge Danmarks Miljø Undersøgelser. Og det er helt fint at få tjekket, om de resultater DMU er kommet frem til, også er de præcise og faktiske kendsgerninger. Men der skal også foreligge en konkret og seriøs vurdering af nødvendigheden i den slags undersøgelser. Det skal ikke bare være for at skyde fokus væk fra Lomborg-sagen.

Men hvis kendsgerningerne fra DMU også er som de er fremlagt, er Vesselbo og Schmidt så lige så ivrige for at få gjort noget ved det, som er årsagen til tallenes og udtalelsernes fremkomst?

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00