Det ene af Italiens to første operative F-35'ere lander på sin nye hjemmebase.

Det ene af Italiens to første operative F-35’ere lander på sin nye hjemmebase.

I sidste uge blev Italien og Israel de to første lande efter USA, hvis flyvevåbner modtog operative F-35’ere på eget territorium. Med få timers mellemrum modtog de to lande deres første operative fly. De to italienske fly skulle kun tilbagelægge turen fra den såkaldte Final Assembly and Checkout (FACO) facilitet i Cameri i den italienske Piedmont-region til flyenes nye hjemsted på Amendola flyvestationen.

De to israelske fly tog turen hele vejen fra USA hjem til Israel. Dårligt vejr i Sydeuropa betød, at flyene blev seks timer forsinket og Israel måtte se sig slået af Italien i kampen om at blive de første efter USA til at modtage operative F-35’ere.

US Marine Corps erklærede sidste år de første 10 F-35B fly operative og i år fulgte US Air Force trop og erklærede de første F-35A fly operative.

Reelt er der dog tale om at flyene kun er delvist operative. De kan flyve og så videre. Men de er endnu ikke helt oppe på det niveau, som de skal være. Når softwaren er færdigudviklet vil de blive opgraderet og blive fuldt operative.

image

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

9 Comments for this entry

 • Jesper Poulsen siger:

  Hvad ?? De fleste af de selvbestaltede “eksperter” der øffer her på siden siger jo at dette fly ikke kan og aldrig kommer til at flyve !!!

  Og så helt fra USA til Israel ??

 • Dan siger:

  Nu vil jeg ikke være uhøflig, men… -Mon ikke du skulle tage og læse noget om hvor meget skidtet egentlig flyver, og hvad det p.t. er i stand til, inden du selv øffer for meget? (Læs evt. de sidste tre linjer af denne artikel).

 • Anker Steen Sørensen siger:

  De er IKKE operative.

 • Bättre flyg än stå i hangaren siger:

  Hår är en intressant artikel

  http://www.defense-aerospace.com/articles-view/feature/5/179654/unanswered-questions-about-the-f_35%E2%80%99s-six_day-flight-to-israel.html

  om att det tog ett helt “krig” att leverar F-35 till Israel bland annat kunde vanliga kommersiella plan starta i dimman. Så varför behövde planen 4 dagar på FACO i Italien, kanske ALIS inte gillade läget …

 • Jeppe Plenge Trautner siger:

  Verdenssensation med eneret for Nytkampfly.dk: F-35 nu operativ! Efter produktion af omkring 200 ikke kampklare prototyper er det mirakuløst lykkedes at færdiggøre F-35 så det er militært operativt! (Så skal de første 200 bare opgraderes så de kommer til at virke).

  Et kæmpestort til lykke til LM og de vestlige forsvar, næsten 10 års ørkenvandring er slut. Endelig lykkedes det at udvikle og integrere flyets mange banebrydende systemer og gennemføre alle de tests og afprøvninger der ellers ikke var tid og råd til. Tvivlerne og kritikerne er gjort til skamme. Og tilmed skete disse enorme stormskridt fremad i hemmelighed og på få dage eller uger – en uventet julegave.

  PS! Hvd er kilden til sensationen?

 • Rytteren siger:

  @Jeppe Plenge Trautner

  Jeg går ud fra du kun mente det var nødvendig at læse halvdelen af artiklen…?

  “Reelt er der dog tale om at flyene kun er delvist operative. De kan flyve og så videre. Men de er endnu ikke helt oppe på det niveau, som de skal være. Når softwaren er færdigudviklet vil de blive opgraderet og blive fuldt operative.”

 • Bjarne fra flyvergrillen siger:

  Syntes ikke jeg kan finde energi mærkningen på det fly nogen steder!

 • KimE siger:

  Israel överväger att antingen köpa fler f35 eller fler f15.
  http://www.globes.co.il/en/article-Israel-must-choose-F-35-or-F-15-1001170321

 • GD siger:

  US Marines er ved at flyve en operativ eskadrille til dens nye base i Japan.

  First Marine Corps F-35 Squadron Deploys to Japan

  Marine Fighter Attack Squadron 121 departed its former headquarters at Marine Corps Air Station Yuma, Arizona, on Monday en route to its new base at MCAS Iwakuni, Japan, officials with 3rd Marine Aircraft Wing announced Tuesday.

  Mere: http://www.military.com/daily-news/2017/01/10/first-marine-corps-f35-squadron-deploys-japan.html

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *