Foto: Flyvevåbnet.

Foto: Flyvevåbnet.

Efter otte år er det danske F-16 fly med registreringen ET-210 på vej hjem fra USA. Her har det på Edwards Air Force Base i Californien fungeret som testfly i forbindelse med F-35 projektet – eller Joint Strike Fighter, som det hed da vi sendte flyet derover.

Som de gode købmænd vi er her i landet, så indgik flyet og en testpilot som en del af betalingen for Danmarks deltagelse i JSF-projektet. Afsted sammen med flyet har været en tekniker og piloten Casper Børge Nielsen med pilotnavnet PEL. Han modtog i øvrigt Danske Flyvejournalisters’ Ellehammer Pris i 2009 – råber redaktøren inde fra sit kontor. Han er nemlig intet mindre end formand for den 80 år gamle forening. Men det er en anden historie.

Der er langt fra Californien til Skrydstrup i en F-16, så flyet og en eskorterende Challenger “hopper” hjem, og siden afgangen tirsdag morgen fra Edwards AFB, har de været i Nebraska, Atlantic City, Goose Bay i Cananda og landede torsdag på Søndre Strømfjord i Grønland. I dag går turen via Island til Danmark, skriver Flyvevåbnet på sin Facebook-side, hvor der er flere billeder fra hjemturen.

image

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

3 Comments for this entry

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *