Ingen nye bistandskrav

Udenrigsminister Per Stig Møller (K) og finansminister Thor Pedersen (V) er uenige om, hvorledes bistandsorganisationer selv skal skaffe flere penge hvis de vil have del i den offentlige ulandsbistand. Udenrigsministeren fastslår, at forslaget ikke bliver til noget.
Tina Møller
Finansminister Thor Pedersen lagde i forbindelse med offentliggørelsen af budgetredegørelsen op til, at VK-regeringen med finansloven for 2004 skulle genindføre et krav til private bistandsorganisationer om en selvfinansiering på ti eller tyve procent.Dette skal sikre et folkeligt engagement og uafhængighed af staten.

Forslaget fik straks den konservative udenrigs- og finansordfører Gitte Seeberg til at reagere og erklære sig imod. En holdning hun deler med udenrigsminister Per Stig Møller.

Per Stig Møller oplyser, at han selv har haft tanken, da Folketingets partier for et par år siden drøftede de såkaldte ngo'ers arbejde, men dengang lod vi os påvirke af argumentet om, at det ville betyde, at der kunne samles penge ind til de iøjnefaldende katastrofer.

»Men folkelig forankring er mere end penge, og selvfølgelig skal ngo'erne ikke hvile i, at de er blevet et halvstatsligt system. Men det ved de godt selv. Så der er ikke brug for et initiativ«, siger Per Stig Møller.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00