Nej til øget brugerbetaling for medicin

For amterne er brugerbetaling et alt for let håndtag at dreje på, når der mangler penge.

Birthe Skaarup (DF)
Formand for Folketingets Sundhedsudvalg
- For amterne er brugerbetaling et alt for let håndtag at dreje på, når der mangler penge. Og vi ved jo udmærket, at det er de svageste, der kommer til at bløde. Derfor var Dansk Folkeparti også indædt modstander af egenbetalingen, da den i sin tid blev indført. I stedet må vi fokusere på selve problemets kerne: amterne og deres bureaukratiske administration af sundhedsvæsenet.

Således kommenterer Formanden for Folketingets sundhedsudvalg, Birthe Skaarup fra Dansk Folkeparti, formanden for amternes sundhedsudvalg, socialdemokraten Bent Hansens forslag om at fordoble patienters egenbetaling for medicin. Et forslag, der afvises blankt af Birthe Skaarup.

- Amterne vrider og vender sig i en overlevelseskamp, og udgifterne forsøger man så at vælte over på patienterne. Hele tiden med det tåbelige argument, at skattestoppet er årsagen. Men sandheden er jo, at amterne i den seneste økonomiaftale med regeringen har fået tilført en saltvandsindsprøjtning på flere milliarder kroner, konstaterer Birthe Skaarup.

- Derfor er vi endnu en gang nødt til at tage amternes eksistensberettigelse op til revision. Der er ingen grund til at bevare disse forældede, overflødige og dyre administrative organisationer. Bent Hansens forslag er et endnu et sørgeligt bevis på, at amterne krampagtigt bekæmper ethvert krav om modernisering og rationalisering. Men Bent Hansen har selvfølgelig også kun én dagsorden, nemlig at borgerne skal betale flere skatter og afgifter, siger Birthe Skaarup.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00