Skal vi bruge løs af markedsføringskronerne og rulle vores kampagneapparat ud i Danmark i håb om at vinde kontrakten på at levere nye radarer til missilforsvar til den danske flåde? Det spørgsmål stiller flere internationale våbenproducenter sig selv i øjeblikket. Og meget tyder på, at svaret i flere lejre indtil videre er nej.

Således har kun hollandske Thales og den danske outsider Weibel aktivt meldt sig på banen og er begyndt at markedsføre sig selv og deres løsning overfor danske politikere, medier og andre stakeholdere. Oplagte leverandører som Lockheed Martin og BAE Systems har ikke rørt på sig.

At radarproducenterne ikke har kastet sig frådende ind i at føre kampagne i Danmark skyldes sandsynligvis, at man er i tvivl om hvorvidt Danmark nu også reelt vil det her. Vi har lovet NATO at udstyre mindst én fregat med missildetekteringskapacitet. Men det er mere end to år siden nu. Og den endelige beslutning skal træffes som en del af det forsvarsforlig, som skal indgås i løbet af 2017. I forsvarsforliget skal der også være plads til mange andre ting. Og blandt andre Dansk Folkeparti har igen og igen stillet sig kritisk overfor missilradaren, mens det nye regeringsparti, de konservative, har sagt, at det er vigtigt – men ikke det vigtigste – i et nyt forsvarsforlig.

Producenterne er derfor sandsynligvis i tvivl om hvorvidt Danmark nu også mener det alvorligt og er parat med pengene til det.

Desuden skal man huske på, at der meget vel kan blive tale om kun at udstyre en af de tre fregatter med missilradar. Det vil sige, at der vil være tale om en samlet dansk investering på omkring en halv milliard kroner. Ikke nogen stor kontrakt i international sammenhæng.

Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI) forventes at udsende en “request for information” (RFI) i starten af 2017 for at indsamle informationer om hvad der er tilgængeligt på markedet og ikke mindst hvad det koster. Det skal bruges til at vise forsvarsforligskredsen hvad der kan lade sig gøre og hvad det vil koste. I forbindelse med RFI’en bliver det spændende at se hvor mange der byder sig til. Det tager tid at svare på en RFI. Så hvem vurderer, at det er tiden værd. Og hvem vurderer, at Danmark enten ender med ikke at gøre det eller ender med at bruge ganske få penge på det. I de overvejelser vil helt sikkert også indgå risiciene forbundet med de skrappe kontraktvilkår fra FMI, som har fået deltagere til at trække sig fra både lastbil- og artillerikonkurrencen.

image

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

6 Comments for this entry

 • Maria Roberts siger:

  Kære hr. / frue

  Har du brug for penge til at betale dine lån og gæld?
  Leder du efter penge til at starte din egen virksomhed?
  Ønsker du et lån til at udføre store projekter?
  Kontakt os nu for mere information via e-mail:
  mmr_loanworld@yahoo.co.uk
  whatsapp nummer: +17609739286

 • Joy Fredickson siger:

  Velkommen til Joy Fredickson Lån Organisationsselskab, vi er dannet for at hjælpe folk med behov for lån, såsom økonomisk hjælp. Så hvis du går igennem økonomiske vanskeligheder, eller du har noget økonomisk rod, og du har brug for lån til at starte din egen virksomhed, eller du har brug for lån til at afregne din gæld eller betale dine regninger, og du finder det svært at få kapitallån fra lokale banker, bedes du kontakte os straks via email: joyfredickson55@yahoo.com

 • LANLAZAR MARCUS siger:

  Hej,

  Har du brug for et presserende lån til at løse dine økonomiske behov? Vi tilbyder lån fra 2.000.00 til 100.000.000.00. Vi er pålidelige, kraftfulde, hurtige og dynamiske uden kreditkredit og tilbyder 100% garanti udenlandske lån i løbet af denne overførsel.

      Vi har også udstedt et lån alle valutaer med 3% renter for alle lån og uden forudbetalinger …. Hvis du er interesseret, kom tilbage til os via denne email.

  Venligst kom tilbage til os, hvis du er interesseret, via: zekoceanfinance@gmail.com

  Hilsen,

  Hr. Lanlazar marcus
  zekoceanfinance@gmail.com

 • isabellasantiago siger:

  lån! lån!! lån!!!
  Er du på udkig efter et velrenommeret og akkrediteret privat lånselskab, der giver lån til livstid mulighed. Vi tilbyder alle former for lån på en meget hurtig og nem måde, personlige lån, billån, Home Loan, Student Loan, Business Loan, investeringslån, gældskonsolidering og meget mere. Er du blevet afvist af banker og andre finansielle institutioner? Har du brug for et konsolideringslån eller et pant? Søg ikke mere som vi er her for at gøre alle dine økonomiske problemer en ting fra fortiden. Vi låner midler ud til enkeltpersoner og virksomheder, der har brug for økonomisk bistand til en sats på 2%. Ingen socialsikringsnummer kræves og ingen kreditcheck kræves, 100% garanteret. Jeg vil bruge dette medium til at informere dig om, at vi yder pålidelig og støttemodtager hjælp, og vi vil være glade for at tilbyde dig et lån.
  Så send os en e-mail på: (isabellasantiago31@gmail.com) for at ansøge om et lån.

 • scotch siger:

  Hej,

     Er du finansielt drænet, og du har brug for hjælp, er jeg glad for at informere dig om, at vi kan hæve dig fra dit økonomiske problem. Vi yder alle slags tjenesteydelser kategorisk finansielle tjenesteydelser. Hvis du er interesseret, kom tilbage til os for flere detaljer med nedenstående email:
  easycreditonline1905@gmail.com

  Hr. Allan Scotch

  Ansøg om økonomisk støtte.

 • christian beier siger:

  Russisk Spam

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *