Kim Sejrs ordførertale om arbejdsskade

Kim Sejr (R), der i foråret 2003 er indkaldt som suppleant for Margrethe Vestager, holdt sin jomfrutale på Folketingets talerstol under førstebehandlingen 31/1-03 af L 95 om arbejdsskadesikring (stillet af S+R).

Viljen til at råde bod på de urimelige vilkår vi i dag byder mennesker, der bliver skadet eller syge af at gå på arbejde. Det er intentioner, som fortjener at blive omsat til handling.

Kim Sejr (R)
Ordfører
Kim Sejr (R):
Jeg vil starte med at kvittere for den velvilje, jeg har hørt fra både ministeren og Venstre og De Konservative og især Dansk Folkeparti. Viljen til at råde bod på de urimelige vilkår vi i dag byder mennesker, der bliver skadet eller syge af at gå på arbejde. Det er intentioner, som fortjener at blive omsat til handling.

I Det Radikale Venstre der mener vi så, at det er SR-forslaget, der er det hidtil bedste bud, men for os er det ikke det afgørende, hvem der er pennefører, men at der bliver tale om en reform, som gør en forskel, når uheldet er ude.

Nu er det sådan, at arbejdsskadeområdet jo er lidt kompliceret, og SR-forslaget har været igennem en meget lang proces og grundig behandling, men hovedpointerne er for så vidt enkle nok.

De går ud på en forenkling og en udvidelse af skadesbegrebet, udvidelse af den sikrede personkreds og ikke mindst nedbringelse af sagsbehandlingstiden. Vi forsøger at gøre op med den hidtidige lovgivnings krav om, at det skal vurderes, hvorvidt en påvirkning har været sædvanlig eller forventelig.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00