Nye § 20-svar fra ministeren

Claus Iversen
Danmark stemmer for national landbrugsstøtte
Danmark stemmer som regel for, når EU's landbrugsministre stemmer om national landbrugsstøtte. Det viser denne opgørelse fra fødevareminister Mariann Fischer Boel (V). I de sidste ti år har Danmark ikke på noget tidspunkt modsat sig en national støtteordning, hvilket SF's fødevareordfører, Jørn Jespersen, finder under al kritik.
Læs hele ministerens svar

Uenighed om regeringens holdning til landbrugsstøtte
I denne mundtlige besvarelse af et spørgsmål fra Jørn Jespersen (SF) forsøger fødevareministeren at forklare, hvorfor regeringen har sagt ja til national landbrugsstøtte tre gange ind til nu og samtidig siger, at den reelt er imod nationale støtteordninger. Jørn Jespersen har tænkt sig at blive ved med at stille spørgsmål indtil "hykleriet holder op".
Læs hele ministerens svar

Ingen eksklusivaftaler på fødevareområdet
Fødevareministeren afviser, at der er tale om eksklusivaftaler på landbrugs- og fiskeriområdet, eftersom man ikke behøver være medlem af en organisation for at få rådgivning. Socialdemokraternes Bjarne Laustsen giver for så vidt fødevareministeren ret, eftersom alle kan få rådgivning, hvis de betaler ti pct. Han er imidlertid af den overbevisning, at disse ti pct. reelt tvinger folk til at melde sig ind i en organisation, idet det bedre kan betale sig økonomisk.
Læs hele ministerens svar

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00