Resumé af 5-2003

Claus Iversen

Dagsorden koster slagterierne 5-10 mio. kr. årligt
Et flertal uden om regeringen har besluttet at forbedre velfærden for slagtedyr under transport. Danske Slagterier har beregnet, at det vil koste erhvervet 5-10 mio. kr. årligt.

Forespørgselsdebatten forleden stillet af Dansk Folkepartis fødevare- og dyrevelfærdsordfører Christian H. Hansen endte med en vedtagelse af en dagsorden, som pålægger regeringen at arbejde for bedre velfærd under dyretransporter.

Danske Slagterier har efter debatten i Folketingssalen regnet på de økonomiske konsekvenser af vedtagelsen. Man estimerer, at meromkostningerne kommer til at ligge på et niveau mellem fem og ti millioner kroner. Beløbets størrelse afskrækker ikke formanden Bent Claudi Lassen, selv om han påpeger, at det er udgifter, som konkurrenterne i andre lande ikke har.

"Vi er ligeså interesserede i at forbedre dyrevelfærden under transporter, men vi ønsker at træffe beslutninger på et så oplyst grundlag som muligt. Det betyder, at vi hellere så justitsministeren færdiggøre den proces, der allerede er igang. Desværre er der nogen, som ikke kan vente", siger Bent Claudi Lassen til Ugebrevet FødevareTinget.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00