Debat

Eksklusiv-forbud i syltekrukken

Koncentrat af lederen "I syltekrukken" i Jyllands-Posten 1/2-03 om at flertallet for at afskaffe eksklusiv-aftalerne smuldrede, da Folketinget i går diskuteret sagen.
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.
EFTER FEM timers debat stod det i går klart, at Folketinget endnu en gang vil sylte et forslag om at forbyde arbejdsmarkedets eksklusivaftaler. Ved det seneste valg opstod ellers et flertal for at forbyde det tvungne medlemskab af en fagforening.

Det står imidlertid klart, at Dansk Folkeparti, som har været medforslagsstiller på et forslag om forbud, har fået kolde fødder.

Partiet blander ikke blot en påstået frygt for masseindvandring af østeuropæisk arbejdskraft, men også udøverne af liberale erhverv ind i en forvirret debat. (...)

Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen sagde med fuld ret, at han betragtede sit lovforslag som en hjælp til fagbevægelsen. Men han måtte love, at regeringen fremsætter forslag, der forbyder eksklusivaftaler i de liberale erhverv.

Dermed udskydes naturligvis det tidspunkt, da en skoleelev, der arbejder fire timer hver anden lørdag i en superbrugs, skal finde sig i per automatik at blive meldt ind i HK. Jyllands-Posten kunne i går berette, hvordan 7000 unge under 18 år bliver et let bytte for HK.

Det har lange udsigter at få sat en stopper for dette misbrug. Der er tale om en ren pengemaskine for HK, som selvsagt bør kunne tiltrække medlemmer i kraft af det faglige arbejde, forbundet tilbyder.

Jyllands-Postens leder
Om eksklusivaftaler

Det har lange udsigter at få sat en stopper for dette misbrug. Der er tale om en ren pengemaskine for HK, som selvsagt bør kunne tiltrække medlemmer i kraft af det faglige arbejde, forbundet tilbyder.

Tvang byder især unge mennesker stærkt imod. De betakker sig for en påtvunget solidaritet.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00