VK: Lettere at være erhvervsmand

Økonomi- og Erhvervsminister Bendt Bendtsen fremlagde i dag en redegørelse til Folketinget over udviklingen i erhvervslivets byrder. Her viser det sig, at danske virksomheder i 2003 får en direkte omkostningslettelse på 975 mio. kr. som følge af love vedtaget i folketingsåret 2001/02. Det er i hvert fald den opgørelse, der fremgår af en pressemeddeleles fra Økonomi- og Erhvervsministeriet.

Hertil kommer en markant stigning i antallet af love og bekendtgørelser med administrative lettelser til erhvervslivet og et fald i antallet af love og regler med byrder. For første gang siden den første opgørelse i 1997/98 er der flere love og regler med lettelser end med byder.

Økonomi- og Erhvervsminister Bendt Bendtsen er tilfreds med de mange lettelser:

"Med økonomiske lettelser på næsten 1 mia. kr. i 2003 har vi styrket dansk erhvervsliv og bidraget til bedre konkurrenceevne og øget vækst i vores samfund. Samtidig har vi taget de første vigtige skridt i retning mod den reduktion af de administrative byrder, som vi har formuleret i regeringens vækststrategi, Vækst med vilje. Det er også nødvendigt i vores bestræbelser for at skabe flere arbejdspladser.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00