Touborg om Thor P.s moral

Forespørgsel nr. F 18 21. januar 2003 til statsministeren: Hvad kan statsministeren oplyse om, i hvilket omfang finansministeren har overholdt landbrugslovene, reglerne vedrørende sommerhuse og andre love?

SF mener, at denne sag er så alvorlig for finansministerens omdømme, at han selv burde være trådt tilbage.

Kristen Touborg (SF)
Ordfører
Kristen Touborg (SF) motiverer forespørgslen til statsministeren:

Jeg troede, jeg var jyde«. Det var den forklaring, finansminister Thor Pedersen havde parat til journalisterne fra B.T., da de i oktober måned efter at have fået aktindsigt i ministerbilens benzinregnskab kunne dokumentere, at ministeren formentlig havde forbrudt sig ikke alene mod landbrugslovens bopælspligt, men også mod planlovens sommerhusregel.

Finansminister Thor Pedersens jydeforklaring faldt umiddelbart efter, at ministerens personlige pressechef pinligt havde afvist, at ministeren havde de mindste problemer med landbrugslovens bopælspligt.

Allerede i oktober måned sidste år blev der rejst krav om, at Folketinget fik en grundig redegørelse fra finansministeren, men det blev kategorisk afvist. De sidste 3 måneder frem til den her forespørgsel har derfor været én lang optrevling af ministerens forhold til landbrugsloven og Jordbrugskommissionen.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00