Debat

VK-strid om skattelettelser

Koncentrat af Jyllands-Postens leder "Skattelettelsen" 25/1-03 om regeringspartiernes uenighed.
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.
DEN STØRSTE fare, der lurer på sammenholdet i VK-regeringen, kommer fra skattepolitikken. Senest blev vi mindet derom, da det i går kom frem, at en for længst bebudet analyse bliver forsinket. Den skal belyse den økonomiske situation set i forhold til den skattelettelse, der skal komme fra nytår 2004.

Denne redegørelse kommer nu først engang i næste måned - om der da ikke sker en ny udsættelse.

En dyb uenighed splitter de konservative, for hvem skattelettelser er den store mærkesag, og Venstre, der ønsker sikkerhed for, at der bliver råd til at lempe den økonomiske politik, før en beslutning træffes.

Der trædes vande omkring denne store sag. Og derved fortsættes linien fra en fire timer lang, men tom, skattedebat for en halv snes dage siden i Folketinget. En utålmodig opposition stod bag dette initiativ. Der blev gjort ihærdige forsøg på at drive regeringen ud af busken. Det skete efter denne recept: Kommer skattelettelsen? Til hvem? Hvornår? Hvem skal betale? (...)

Bendt Bendtsen har flere gange ladet forstå, at der bliver råd til skattelettelser, og dette synspunkt må han holde fast i.

En dyb uenighed splitter de konservative, for hvem skattelettelser er den store mærkesag, og Venstre, der ønsker sikkerhed for, at der bliver råd til at lempe den økonomiske politik, før en beslutning træffes.

Jyllands-Postens leder
Om VKs skattestrid

Eksperter fra finansverdenen har anbefalet den lavere beskatning på arbejdsindkomst, som vil betyde, at flere får en økonomisk gevinst ud af at arbejde, og at flere melder sig til arbejdsstyrken. (...)

Skal både Venstres og de konservatives målsætninger tilgodeses, må det ende med et kompromis, hvorved en del af lettelsen falder på mellemskatten, mens resten - i form af et jobfradrag - kommer de lavere indkomster til gode.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00