Efter at have stået på sidelinjen i mere end to år, så får public affairs-firmaet Rud Pedersen nu igen berøring med kampflykonkurrencen. I hvert fald indirekte. For lobbyfirmaet, der arbejdede intensivt for SAAB indtil svenskerne trak sig ud af den danske konkurrence i juli 2014, har nemlig skabt et nyt datterselskab, der skal arbejde med pr.

Til det formål har man blandt andet hentet Morten Lintrup, der i sit firma anothercommunication havde F-35 producenten Lockheed Martin som kunde. Lintrup bliver direktør for det nye pr-firma, der har fået navnet King Street PR. Lockheed Martin følger med over i King Street PR. Rud Pedersens ærkerival, Lead Agency, vil dog fortsat varetage Lockheed Martins public affairs-indsats. Men mon ikke Rud Pedersen gerne så det ændret.

Det bliver interessant at se hvor mange af Rud Pedersens våbenkunder, som King Street PR skal arbejde for. Rud Pedersen arbejder for Scania i forhold til lastbilkonkurrencen og for Thales og Raytheon i forhold til indkøbet af radarer (og måske en dag missiler) til ballistisk missilforsvar.

Tidligere har Rud Pedersen også hjulpet BAE Systems med at tale varmt for producentens pansrede mandskabsvogne og artilleri, ligesom man i 2011-12 ihærdigt forsøgte at gøde jorden for Eurocopters Panther-helikopter, da vi så på skibsbaserede helikoptere. Derudover har firmaet tidligere arbejdet for Slagelse Kommune, der frygtede en lukning af Flådestation Korsør.

Da Rud Pedersen arbejdede for SAAB og deres Gripen-kampfly skete det i den sidste tid op til SAAB’s exit i parløb med pr-firmaet Kasters. Det firma er i dag fusioneret med Lead Agency.

image

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

1 Comment for this entry

  • Anker Steen Sørensen siger:

    Interessant, men lidt systemkendskab, brugerønsker og leverandørens formåen til at opfylde de ønsker burde være en selvfølge. Alene at italesætte et produkt er ikke en succes hvis brugeren ikke er tilfreds.
    Sælger og bruger skal være tilfreds. Hvis så også køberen er det, så nærmer vi os et rigtig godt resultat.
    Good luck.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *