I 2011 vandt franske Dassault konkurrencen om at levere mere end 100 nye kampfly til Indien. Franskmændenes Rafale-fly blev valgt foran Eurofighteren efter blandt andet intensive tests.

Siden hen har franskmændene og inderne haft svært ved at blive enige om detaljerne i kontrakten. Striden har blandt andet handlet om hvor mange fly, der skulle bygges hos Dassault i Frankrig, og hvor mange, der skulle bygges på licens hos indiske flyproducenter.

Desuden har inderne skruet ned for indkøbsiveren, så de nu kun skal have 36 Rafale-fly.

Nu ser det langt om længe ud til at der sker noget. Således har den franske og den indiske regering indgået en ”regering-til-regering”-aftale. Netop sådan en aftale har tidligere været en af de store sten på vejen mod en endelig købsaftale.

“Both sides also agreed to conclude an Inter-Governmental Agreement (IGA) for supply of the aircraft. A negotiating team has been constituted to negotiate the terms and conditions of the procurement of 36 Rafale jets and recommend a draft agreement,” siger den indiske forsvarsminister Manohar Parrikar i en pressemeddelelse.

Parterne er enige om hvordan flyene skal udrustes, men mangler at få modkøbsforpligtelser og købspris på plads.

Indien forventer at modtage de 36 fly 36 måneder efter at den endelige kontrakt er underskrevet. Flyene vil være udstyret med avancerede AESA-radarer, inflight refueling og udstyr til avanceret elektronisk krigsførelse. Ved siden af flyene køber Indien også luft-til-luft missiler, luft-til-jord missiler, krydsermissiler og præcisionsstyrede bomber. Med i handlen følger også en femårig aftale om støtte til vedligehold.

Dassault valgte tilbage i 2005 at takke nej til at deltage i den danske kampflykonkurrence. De mente, at der ikke var tale om fair konkurrence. Blot en skinmanøvre, der skulle retfærdiggøre Danmarks køb af F-35.

image

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

4 Comments for this entry

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *