Mercedes Benz ønsker ikke længere at være med i konkurrencen om at levere mellem 700 og 900 lastbiler til det danske forsvar. Det oplyser den tyske lastbilproducent til krigeren.dk.

Exit’en fra den igangværende lastbilkonkurrence kommer efter at Mercedes Benz har nærlæst det reviderede udbudsmateriale, som Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI) udsendte i starten af juli. I materialet er en række punkter, som i Mercedes Benz’ øjne gør det umuligt for dem at aflevere det bedste og sidste bud (best and final offer (BAFO)), som deltagerne skal aflevere til FMI til september.

Mercedes Benz vil overfor krigeren.dk ikke fortælle præcis hvad det er i det reviderede udbudsmateriale, som har fået tyskerne til at trække stikket og vende ryggen til udbuddet af rammeaftalen til en værdi på op mod to milliarder kroner.

Med Mercedes Benz’ farvel bliver feltet af deltagere i konkurrencen snævret ind til kun tre. Det er svenske Scania, italienske Iveco og tyske MAN. Oprindeligt blev fem producenter prækvalificerede, men amerikanske Oshkosh valgte slet ikke at svare på FMI’s request for information (RFI).

I juni i år blev forsvaret færdig med en flere måneder lang test af lastbilerne. Den endelige vinder vil blive fundet i november med forventet kontraktunderskrivelse i december i år.

image

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

5 Comments for this entry

 • Henrik Andersen siger:

  Jeg er ligeglad med hvilket lastbilmærke, som forsvaret vælger – udover jeg beder til et fravalg af Iveco…

 • Tom siger:

  Vildt nok at de ikke engang ønsker at give et tilbud. Men de kan selvfølgelig have fået kendskab til noget der gør, at de vurderer deres chance til tæt på 0 %, og derfor gider de ikke spilde mere tid på det. Så hepper jeg på MAN 🙂

 • Lars-Henrik Arvedsen siger:

  Det bliver nok en VW (VAG ejer både Scania & MAN)

 • Jens C. Hansen siger:

  Jeg kunne godt tænke mig at høre et kvalificeret bud på, hvad det er i udbudsmaterialet (eller andet), som har fået MB til at trække sig.

 • MikeKiloPapa siger:

  Så mangler vi bare lige at de sidste tre kandidater trækker sig så vi kan få aflyst det her tåbelige og aldeles unødvendige anskaffelses projekt.
  Det er nok desværre for meget at håbe på.

  Nye PMV’er, Patruljekøretøjer, og lastbiler ….udgør tilsammen udgifter på over 7 milliarder kr…..der ikke tilfører Hæren skyggen af ny kapacitet eller øget kampkraft….Der er sgu et eller andet galt med vores prioriteringer !

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *