Ventetider rasler ned

Ifølge opgørelsen er den maximale ventetid for f.eks. behandling af hofter faldet fra 22 uger i juli til 15 uger i dag - et fald på 32 pct. Antallet af knæoperationer steg de første ni måneder af 2002 til ca. 3.000 mod 2.000 i samme periode året før.

Opgørelse
Indenrigs- og Sundhedsministeriet
Regeringens økonomiske satsning har fået ventetiderne på landets sygehuse ned på et »historisk« lavt niveau. Men forude venter et indædt slagsmål om, hvor pengene skal komme fra til at fastholde de korte ventetider.

Ventetiderne for patienterne på landets sygehuse har aldrig været kortere, end de er i dag. Patienter, der tidligere måtte vente måneder på at blive opereret for f.eks. brok eller en diskusprolaps, kommer i dag til i løbet af få uger.

Det viser en ny opgørelse fra indenrigs- og sundhedsministeriet, som er udført efter VK-regeringens ekstrabevilling på 1,5 mia. kr. til sygehusvæsenet til at bekæmpe de forkætrede ventelister.

»Det er historisk positive tal. De seneste ti år har man ikke kunnet se markante fald i ventetiderne, selv om sygehusene har fået betydelige ekstra ressourcer. Men det ser ud til, at denne saltvandsindsprøjtning virker,« siger sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00