Mere end 1.200 kilometer er der blevet kørt i øvelsesterrænerne ved Oksbøl og Finderup ved den netop afsluttede test af de fire lastbilkandidater, som deltager i det igangværende udbud af mellem 700 og 900 nye lastbiler til Forsvaret. Det skriver vores venner på krigeren.dk.

Der er blevet foretaget i alt 224 gennemkørsler på fem forskellige baner af 16 erfarne kørere fra forsvaret. De har efterfølgende svaret på 208 spørgsmål. Målet med testen har ifølge krigeren.dk været at afprøve lastbilernes mobilitet, smidighed og komfort.

Som nævnt tidligere, så deltager Iveco, MAN, Mercedes-Benz og Scania i konkurrencen om en syv-årig rammeaftale med en værdi op mod 1,5 mia. kroner. De skal til september aflevere deres bedste og sidste bud (Best and final offer (BAFO)) til Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI). I november forventes en vinder udpeget og en kontrakt underskrevet til december.

image

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

2 Comments for this entry

  • Schmidt siger:

    Det er ikke, for at være sjov.
    Men hvad skal der bruges 700 – 900 lastbiler til.
    Det lyder af mange til så lille et forsvar.

  • Schmidt siger:

    Det er en udskrivning på ca. 1,5 milliard. Er der slet ingen herinde, der har en mening og et svar til mig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *