Glæde hos Terma

9. juni 2016

Danmarks største forsvarsvirksomhed, Terma, bliver den helt store vinder nu hvor vi har valgt F-35. Virksomheden har sendt de danske skatteydere denne meddelelse:

Forsvarsminister Peter Christensen meddelte i dag, at der er opnået politisk enighed om, at Danmark vil anskaffe 27 F-35 fly. Terma producerer en række dele til F-35-programmet og forventer, at dagens beslutning vil åbne endnu flere døre.

”Efter en årelang proces er jeg glad for, at der foreligger en politisk beslutning om valg af Danmarks fremtidige kampfly. Helt konkret giver det os grønt lys til at intensivere samarbejdet med producenten bag F-35, Lockheed Martin, og deres partnere. Dette samarbejde rummer et stort potentiale for Terma,” siger Jens Maaløe, adm. direktør i Terma.

Terma producerer i dag bl.a. flystrukturdele i kulfiber og komposit og radarelektronik til F-35 flyet, hvilket har kastet ordrer for over 1 mia. DKK af sig gennem tiden. Disse ordrer er kommet i hus over en tiårig periode efter konceptet ”Best Value”, hvor potentielle leverandører er i konkurrence på parametre som pris, kvalitet og leveringsdygtighed.

””Best Value”-konceptet stiller store krav til vores performance, men det har samtidig været med til at gøre Termas fabrik i Grenaa til den højteknologiske flyfabrik, den er i dag. Gennem målrettede investeringer – og medarbejdere i verdensklasse – er vi i dag i stand til at konkurrere med de store spillere indenfor vores nicheområder i den internationale flyindustri” forklarer Jens Maaløe.

”Med dagens beslutning har Danmark bekræftet ønsket om at være et F-35-partnerland, hvilket åbner nye døre for dansk forsvarsindustri, herunder naturligvis også Terma. Vi har en ambition om at udbygge vores nære relation til producenterne bag F-35 programmet, og vi føler os sikre på, at det vil generere endnu flere ordrer – og dermed arbejdspladser – hos Terma” slutter Jens Maaløe.

image

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

1 Comment for this entry

  • Bättre flyg än stå i hangaren siger:

    Nu borde väl i princip alla kontrakt om tillverkning vara placerade mellan alla MoU-deltagare så då bör väl Danmark hoppas på att Kanada hoppar av och att deras kontrakt kan bli tillgängliga men då måste ju Danmark lägga det lägsta budet.

    Danmark är ju inte garanterade någon tillverkning bara att lägga bud på tillverkning och lägsta pris gäller, så med “lite tur” får Danmark ingenting överhuvudtaget.

    Ryktet säger att Kanada missade den senaste MoU-betalningen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *