Jagter S-valgkreds

Socialdemokraternes Helle Thorning-Schmidt (MEP) fortsætter jagten på en attraktiv valgkreds, der kan sikre hende en plads i Folketinget efter næste valg. Den 36-årige europapolitiker oplyser, at hun har fået flere tilbud fra socialdemokratiske kredsformænd, som ønsker at opstille hende i deres valgkreds.

Helle Thorning-Schmidt har brugt juleferien på at sunde sig over, at hun kort før jul tabte en urafstemning om at blive kandidat for Socialdemokratiets 9. kreds på Amager. I stedet gik kredsen til Lars Weiss, søn af den tidligere socialdemokratiske minister Birte Weiss.

Helle Thorning-Schmidt vil helst opstilles i København, men afviser ikke tilbud fra andre dele af landet. Det vigtigste er, at der er tale om en kreds, som giver hende gode muligheder for at blive valgt til Folketinget.

»Det behøver ikke at være en stensikker kreds, men der skal være gode muligheder for at blive valgt. Desuden skal det være en kreds, hvor der er mange opgaver at tage fat på. Amagerkredsen var meget interessant på grund af sin befolkningssammensætning. Men der er andre kredse, også i København, som er meget interessante«, siger hun.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00