Debat

Billige point om rockerkriminalitet

Koncentrat af lederen "Billige point" i Jyllands-Posten 4/1-03.
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.
DET ER VEL nok godt, at vi har en beslutsom statsminister, som er oprørt over rockerkriminaliteten, og ikke vil finde sig i det. Det er også betryggende, at Venstre har en initiativrig politisk ordfører, der straks følger op med konkrete forslag til lovstramninger.

Dem kan vi vist godt være tjent med. Men når begejstringen har lagt sig - og det gør den hurtigt - melder sig fornemmelsen af, at vi har hørt den snak før.

Sidst var det statsminister Poul Nyrup Rasmussen, der i sin nytårstale ikke ville finde sig i rockernes terror, og det var Frank Jensen, der straks efter fulgte op med konkrete lovinitiativer.

Begejstringen blegner yderligere, når det viser sig, at sagen end ikke er afstemt med landets justitsminister, der lige vil se tiden an. Mistanken om, at det hele drejer sig om at score nogle billige politiske point øges til noget nær vished, når landets rigspolitichef tager afstand fra forslagene og påpeger, at væsentlige elementer slet ikke er nødvendige. (...)

En række borgmestre har i de senere måneder erklæret rockerkriminaliteten krig, og hvis disse initiativer følges op af en effektiv politiindsats inden for eksisterende rammer, kan det meget vel om kort tid være lidet attraktivt at være rocker.

Begejstringen blegner yderligere, når det viser sig, at sagen end ikke er afstemt med landets justitsminister, der lige vil se tiden an. Mistanken om, at det hele drejer sig om at score nogle billige politiske point øges til noget nær vished, når landets rigspolitichef tager afstand fra forslagene og påpeger, at væsentlige elementer slet ikke er nødvendige

Jyllands-Postens leder
Om rockerkriminalitet

Det kræver mod og beslutsomhed. Ikke nye lovinitiativer.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00