Naturforlig

Aftale mellem regeringen (V og KF), DF og KRF om: Naturområdet (18. oktober 2002).
1. Økonomisk ramme
Der afsættes 50 mio.kr. til naturområdet på finansloven for 2003 fordelt med 25 mio.kr. på konto 23.52.01. Naturforvaltning mv. (Driftsbev.) og 25 mio.kr. på konto 23.52.02. Naturforvaltning mv. (Anlægsbev.). Midlerne kan anvendes i 2003, eller i de efterfølgende år. Ikke-disponerede midler og ikke-forbrugte midler kan overføres til efterfølgende finansår.

2. Udmøntning
Midlerne udmøntes på følgende 3 områder: 1. Nationale naturområder. Der etableres et antal forsøg med nationale naturområder på land og til havs, hvor der er lokal opbakning og interesse for det. Både naturværdier og rekreative værdier skal indgå med stor vægt ved udpegningen af områderne, ligesom der også skal søges medfinansiering fra lokal side. Ministeren giver løbende forligspartierne en status for arbejdet med kriterier og arbejdet med udpegning af områder. 20 mio.kr.

2. Offentlig skovrejsning i bynære områder. Skovrejsningen sker i samarbejde med kommuner og lokale vandforsyninger, ligesom disse også bidrager til finansieringen af skovrejsningen. 20 mio.kr.

3. Øget beskyttelses- og plejeindsats i habitatområderne, genopretning af ådale mv. Regeringen vil styrke naturbeskyttelsen for naturtyper og arter i de 254 habitatområder i form af f.eks. genopretning og førstegangspleje. De mest værdifulde ådale genoprettes som sammenhængende naturarealer med slyngede vandløb og enge langs vandløbene. 10 mio.kr.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00