Tilsætningsstoffer ikke populære

Meningsmåling om ingredienser i fødevarer. De er ikke populære, og overraskende mange ønsker helt at undvære dem på trods af konsekvenser som højere pris og kortere holdbarhed.
Claus Iversen

Det er udtryk for lidt af det samme, når 31,7 % svarer, at de som regel ikke foretrækker, at fødevarevirksomheder undlader at anvende visse ingredienser, således produktet bliver dyrere og får kortere levetid. Marmeladen må gerne kunne overleve mere end fem dage i køleskabet.

FødevareTinget
Fødevareindustrien kan være stolte af deres produkter, men forbrugerne er ikke glade for brugen af GMO og tilsætningsstoffer.

Det var hovedkonklusionerne på FødevareIndustriens årsmøde i efteråret, hvor resultaterne af en stor undersøgelse om forbrugernes opfattelse af kvaliteten af fødevarer blev præstenteret.

FødevareTinget har efterfølgende spurgt vores PIMPanel om deres syn på anvendelsen af tilsætningsstoffer, eller ingredienser, som vi bevidst har valgt at kalde det.

Når virksomheder producerer fødevarer, som f.eks. marmelade, mayonnaise og remoulade, anvendes også ingredienser, der har til formål at forlænge produktets holdbarhed og som i de anvendte dossier ikke udgør nogen påviselig sundhedsrisiko. I princippet på samme måde, som man selv anvender Atamon, når man laver hjemmelavet syltetøj for at forlænge holdbarheden. Mener du overordnet set, at det er positivt eller negativt, at fødevarevirksomhederne anvender sådanne ingredienser?

Antal svarSvar i pct.
Positivt81 25,2 %
Hverken positivt eller negativt103 32 %
Negativt 133 41,3 %
Ved ikke 4 1,2 %
Ikke besvaret 1 0,3 %
Total 322 100 %

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00