Sender udkast om GMO når det er færdigt

Ministeren vil sende udkastet til den faglige udredningsrapport fra GMO-arbejdsgrupperne, når den er gennemdrøftet. Det oplyser hun i dette svar til Folketingets fødevareudvalg.
Claus Iversen
Dokumentation

Spørgsmål 73:

"Ministeren bedes sende udvalget et notat om beslutningsproceduren for så vidt angår forslaget til kommissionsdirektiv om frø (sanco/1542/02), og det bedes i den forbindelse oplyst, om der eksisterer en EU-erklæring om ikke at vedtage beslutninger imod et flertal."

Svar:

./. Der henvises til vedlagte notits af 10. december 2002 om beslutningsproceduren i Kommissionens arbejdsdokument SANCO/1542/02.

./. For så vidt angår spørgsmålet om en EU-erklæring, så vedlægges kopi af "Erklæring til Rådets afgørelse 1999/468/EF af 28. juni 1999 om fastsættelse af de nærmere vilkår for udøvelsen af de gennemførelsesbestemmelser, der tillægges Kommissionen".

 

Spørgsmål 74:

"Vil ministeren sende udvalget en kopi af det under samrådet den 4. december 2002 nævnte brev fra kommissær Byrne om GMO?"

Svar:

./. Brev af 3. december 2002 fra Kommissær Byrne vedlægges til udvalgets orientering.

 

 

Spørgsmål 75:

"Ministeren bedes redegøre for GMO-spredningseffekten for så vidt angår de af forslaget omfattede sorter for så vidt angår især raps."

Svar:

I forbindelse med arbejdet med en dansk strategi for sameksistens har jeg den 15. november 2002 oversendt første udkast til udredningsgruppens faglige rapport til udvalget. Udredningsgruppen beskriver i udkastet mulige spredningsveje både generelt og afgrødespecifikt. Udkastet beskriver således også spredningen for de sorter, der indgår i Kommissionens arbejdsdokument. Udredningsgruppens udkast til rapport blev drøftet med Kontaktgruppen på et møde den 27. november 2002.

Kontaktgruppen er som bekendt sammensat af en række interesseorganisationer og fungerer som ministeriets sparringspartner i strategiarbejdet. Kontaktgruppen havde på mødet den 27. november en række opklarende spørgsmål og ønsker om uddybning af rapportudkastet. Et nyt udkast til den faglige udredningsrapport forventes drøftet på et møde med kontaktgruppen den 16. december 2002. Jeg vil også oversende det nye udkast til rapport til udvalgets orientering.

 

Mariann Fischer Boel

/Jette Petersen


Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00