Mens alles øjne er rettet mod indkøbet af kampfly, så holder nytkampfly.dk naturligvis også øje med de andre materielanskaffelser, som Danmark er i gang med. Et af dem er indkøbet af nye skibsbaserede helikoptere til de danske inspektionsskibe, fregatter og støtteskibe. Her faldt valget i november 2012 på MH-60R Seahawk, som Danmark har købt ni af hos US Navy. De bliver bygget af Sikorsky, mens Lockheed Martin leverer indmaden.

Og i denne uge kom de første tre Seahawk-helikoptere til deres nye hjem på Flyvestation Karup ombord på to store C-17 transportfly. Nu skal man i gang med test på et inspektionsskib. Forhåbentlig går det så godt, at der bliver tid til, at en af de tre helikoptere kan svinge forbi Danish Airshow den 19. juni og lige sige hej…

thumb_DSC_4596-No-Technical-Data

image

Website Pin Facebook Twitter Myspace Friendfeed Technorati del.icio.us Digg Google StumbleUpon Premium Responsive

6 Comments for this entry

 • JakobS siger:

  Att köpa Seahawk utan ASW-utrustning är så korkat så att man får lust att hoppa i havet!

 • Jakup siger:

  Ja, ASW moste man ha.

  Hvad er ASW. Atomatic Submarine Warship???

 • Bandbulle siger:

  Et eksempel på at vi trods alt godt kan finde ud af at købe fornuftigt ind. Og ja ASW mangler, men idioterne er ved at købe et lortefly, som nok vælter hele budgettet i mange år fremover.

 • Thomas F siger:

  @Bandbulle ASW udrustningen bliver sikkert en del af f 35 handlen. 🙂 🙂 det er jo samme firma.

 • Bjørn Rasmussen siger:

  F-16 blev også købt som et kampstøttefly, men skuffede, så forsvaret fandt penge til Fennec helikoptere bevæbnet med TOW. Fennec er luftslagets Fiat Punto, men den kunne skyde på panser. Nu hører vi igen, at F-35 kan støtte tropperne. Hjælp, red os fra tosserne!

 • Brian Sørensen siger:

  ‘Tosserne’ forstår sig på regneark og paragraffer.
  De har ingen anelse om hvad isenkrammet skal bruges til og hvis de har fået det at vide, skærer de alligevel ned på anskaffelsen, så der kun er noget ubrugeligt isenkram tilbage – der kan opfylde finanslovens krav … ikke forsvarets.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *