Ingen DNA-tests ved identifikation af køer

Fødevareministeren mener ikke, at der er behov for at foretage en DNA test af den danske ko i Portugal, der tidligere på året blev testet positiv for BSE, og hvor 2 danske besætninger efterfølgende blev nedslagtet. Den eksisterende dokumentation er tilstrækkelig. Det oplyser hun i dette svar til Mogens Nørgård Pedersen (KrF).
Claus Iversen
Dokumentation
Spørger: Mogens Nørgård Pedersen (KrF)

Spørgsmål:
"Vil ministeren tage initiativ til at foretage en DNA- test af den danske ko i Portugal, der tidligere på året blev testet positiv for BSE, og hvor 2 danske besætninger efterfølgende blev nedslagtet?"

Fødevareministerens svar:
"Der henvises til besvarelsen af spørgsmål nr. S 412 af 6.november 2002 hvorfra kan citeres følgende:"

»De portugisiske veterinærmyndigheder har indberettet og fremsendt dokumentation til de danske veterinærmyndigheder om identiteten og BSE testresultatet af den danske ko. Fra officiel portugisisk side er det dokumenteret, at prøven fra koen var tydeligt identificeret med det danske øremærke/CKR-nummer på samtlige dokumenter i forbindelse med undersøgelsen af prøven.

De danske veterinærmyndigheder har ikke haft grundlag for at betvivle pålideligheden af de portugisiske veterinærmyndigheders oplysninger og dokumentation.«

Det må således konkluderes, at identiteten af koen er tilstrækkelig godtgjort, hvorfor der ikke er behov for at foretage en DNA test.


Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00