GMO-fødevarer mindre farlige end konventionelle

De sundhedsmæssige analyser af GMO-fødevarer er langt mere omfattende end for tilsvarende fødevarer, der ikke er genetisk modificeret. GMO-fødevarer skal desuden forhåndsgodkendes, hvilket den kun kan blive, hvis EFSA har foretaget en risikovurdering. Det oplyser fødevareministeren i dette svar til Marianne Jelved (R).
Claus Iversen
null
Dokumentation
Spørger: Marianne Jelved (R)

Spørgsmål:
"Hvorpå bygger EU's forbrugerkommissær sin udtalelse om, at det nu er videnskabeligt bevist, at GMO i fødevarer ikke udgør nogen sundhedsfare for forbrugerne, og er ministeren enig i denne vurdering?"

Fødevareministerens svar:
"Genmodificerede fødevarer skal forhåndsgodkendes, hvilket betyder at disse fødevarer skal være vurderet og fundet i orden, inden de må markedsføres.

De GMO-fødevarer, som er på markedet i dag, er således godkendt på baggrund af en individuel risikovurdering, herunder af de sundhedsmæssige konsekvenser.

De krav, som indgår i Kommissionens forslag om GM-foder og fødevarer, er i korthed som følger:

  • Enhver GMO, som skal bruges til fødevarer, skal have en godkendelse, før den kan markedsføres.
  • Det er en betingelse for godkendelse, at der er foretaget en individuel risikovurdering af de sundhedsmæssige konsekvenser. Denne risikovurdering foretages af Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet (EFSA).

    Jeg kan tilføje, at de sundhedsmæssige analyser af GMO-fødevarer er langt mere omfattende end for tilsvarende fødevarer, der ikke er genetisk modificeret, og fagligt vurderes sikkerheden ved GMO-fødevarer at være fuldt på højde med andre fødevarer fremstillet på traditionel vis."


  • Altinget logoForsvar
    Vil du læse artiklen?
    Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
    Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
    0:000:00