Fogh advarer ansøgerlande

Statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) advarer ansøgerlandene om at kræve for meget i optagelsesforhandlingerne. De risikerer at måtte vente helt frem til 2007 før de bliver optaget, lyder meldingen fra Fogh.
EU's formand, statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) advarede i aftes de 10 lande, der bejler til at blive medlem af EU i 2004, mod at presse for hårdt på i de afsluttende forhandlinger op til topmødet i København om to uger.

Hvis ikke de enkelte lande viser vilje til kompromis, risikerer de at blive hægtet af, så de må vente til 2007, når EU skal færdiggøre forhandlingerne med de to sidste østeuropæiske lande, der banker på døren til EU.

»Jeg kan ikke på forhånd give nogen garanti for, at vi bliver færdige med alle 10 ansøgerlande. Vi færdiggør forhandlingerne med de lande, der er klar. Et land, der er klar til medlemskab, skal ikke vente på andre lande, der eventuelt ikke er klar", sagde Anders Fogh Rasmussen efter at han i aftes havde drøftet den afsluttende fase i optagelsesforhandlingerne med statsministrene fra Sverige og Finland.

Meldingen ses som en del af det taktiske spil frem mod de afsluttende udvidelsesforhandlinger, hvor både de nuværende EU-lande og ansøgerlandene forsøger at opnå så gunstige betingelser som muligt.

Dokumentation
null

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00