Påtale for at filme på privat grund

Pressen - eller andre for den sags skyld - må ikke fotografere personer på deres private grund. Det fremgår af en kendelse i Pressenævnet, der udtrykker kritik af Århus Stiftstidende.
Et ægtepar klagede over anvendelsen af et billede, der var taget af hustruen, mens hun befandt sig på deres private grund. I september i år hed det bl.a. i Århus Stiftstidende: "Naboer i bitter strid om asfalt" med underoverskriften "BLOKADE: Parkeret bil udløser erstatningskrav".

Klagerne har anført, at bladets fotograf tog en serie billeder, mens den ene af klagerne klart befandt sig inde på sin egen private ejendom. Et af billederne blev offentliggjort sammen med artiklerne på trods af klagernes udtrykkelige mundtlige som skriftlige protest.

Ved brev af 11. oktober 2002 afviste Stiftstidende at bringe et genmæle.

Pressenævnet fandt, at bladet havde handlet i strid med god presseskik ved at bringe billedet, idet klageren befandt sig på egen grund, og da klagerne over for bladet havde protesteret imod, at det pågældende billede af klageren blev vist i tilknytning til artiklen. Derudover havde bladet ikke handlet i strid med god presseskik.

Dokumentation
null

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00