TV-regionerne skal frem i første række

Folketinget havde forleden - 15. november - første behandling af kulturminister Brian Mikkelsens forslag til ny TV- og radiolov. Det bygger på forsommerens medieaftale med Dansk Folkeparti. Loven, der også omfatter DR og TV 2-regionernes indsats på dansk internet, ventes at træde i kraft 1. januar. Altinget.dk har redigeret dette uddrag af debatten i folketingssalen sammen (link nederst til helheden).

De regionale TV 2-stationer får en meget, meget stærk placering i mediebilledet fremover, og det synes vi også er en vældig god ting. De bliver faktisk - om jeg må bruge udtrykket - som små stater i staten og også et utrolig uundværligt billede i den lokale mediedækning.

Poul Nødgaard
Medieordfører (DF)
Fakta
Regeringen indgik 3. juni et flerårigt medieforlig med Dansk Folkeparti. Forliget sikrer DR og TV 2-regionerne 3,5 mia. kr. i licens årligt til TV, radio og internet med vægt på public service, dvs. politik, samfund, debat og kultur. Lovforslaget, der er en udmøntning af forliget, ventes vedtaget inden jul.

Kilde: Altinget.dk
Første behandling af lovforslag nr. L 40: Forslag til lov om radio- og fjernsynsvirksomhed. Af kulturministeren (Brian Mikkelsen). (Fremsat 31/10 2002).

Jens Rohde (V):
For megen af den lovgivning, som jo er en udmøntning af medieaftalen, som Dansk Folkeparti og regeringen indgik i sommer, rummer kimen og adgangen til de liberaliseringer, som branchen så længe har sukket efter, og som også vil give et langt bredere og mere interessant mediebillede i Danmark.

Det, vi gør her, er bl.a., at vi nu på radioområdet endelig får ophævet statsmonopolet, Danmarks Radios monopol på landsdækkende radio, at vi styrker de kommercielle lokale stationers muligheder for at samarbejde, for at netværke, at vi øger sendestyrkerne, og så er der et meget vigtigt principielt spørgsmål, som vi har fået taget op her, nemlig at man ikke længere skal søge om tilladelser, at man har ret til at udbrede sig i elektroniske medier, hvilket jo også bør være helt naturligt, eftersom man jo sådan set bare kan lave radio på internettet, hvis man har lyst til det. Så på radioområdet er det her særdeles positivt.

Jeg forstår ikke, hvorfor de øvrige partier i Folketinget ikke har tilsluttet sig medieaftalen. Jeg synes selvfølgelig, det er deres eget valg, men det er så vigtigt et område, at man må undre sig over, at oppositionen har valgt at stå uden for at præge udviklingen på det her område, men det er jo deres valg. Det, der skal blive interessant at høre, er, hvad oppositionen egentlig mangler for at ville have været med, men det vil debatten jo forhåbentlig vise.

Dokumentation
null

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00